Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την Πρωτομαγιά

Κοινοποίηση

Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) την Πέμπτη 20 Απρίλη , μετά από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

– Απεργιακή απάντηση με πανελλαδικό-πανεργατικό συντονισμό ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, νέα και παλιά, όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες.
– Απεργία την 1η του Μάη.
Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι αφιερωμένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» οργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
– Πέμπτη 27 Απρίλη ώρα 7:00 μ.μ. εκδήλωση στην αίθουσα του Ε.Κ.Α. για τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα στήριξης (ομιλία-προβολή βίντεο).
– Παρασκευή 28 Απρίλη ώρα 8:30 μ.μ. προβολή ταινίας αντιπολεμικού περιεχομένου στην αίθουσα του Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 30 Απρίλη ώρα 10:00 π.μ. πολιτικό μνημόσυνο προς τιμή των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μ. Παρασκευή το 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους στην Αγία Τριάδα.
– Τη Δευτέρα 1η Μάη στην Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Επίσης το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. στηρίζει την πρωτοβουλία του σωματείου ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για τις παρακάτω εκδηλώσεις – δράσεις:
– Παράσταση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης για την Κοινωνική Ασφάλιση Τρίτη 25 Απρίλη ώρα 11:30 π.μ. στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στην εθνική οδό και
– Εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο το Σάββατο 29 Απρίλη ώρα 9:00 μ.μ. στο χώρο της πολιτιστικής λέσχης του Ε.Κ.Α. με βίντεο, ομιλία και λαϊκό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

Το Δ.Σ. ενέκρινε τέλος ομόφωνα τη διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αποφάσισε τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ αντιπολεμικής- αντιιμπεριαλιστικής δράσης στις 24- 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: