Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Το πρόγραμμα

Από 9 έως 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνδιοργανώνουν η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Αγρινίου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων, ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «Ορφεύς» και ο ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

 • 18:30: Εσπερινός στην ιερή μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού.
  Ιερός Ναός Αγίου Κω/νου και Ελένης .
 • 19:30: Ομιλία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Δαμασκηνό με θέμα «Η παρουσία του Ιερού Κλήρου στη γη της Ιωνίας».
  Ιερός Ναός Αγίου Κω/νου και Ελένης Αγρινίου.
 • 21:00: Εγκαίνια Έκθεσης ενθυμημάτων και κειμηλίων Μικρασιατών και φωτογραφιών από το αρχείο του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτ/νίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρ. Δημοτικού Καταστήματος Αγίου Κω/νου Αγρινίου. Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 9/9 έως Κυριακή 17/9. Ώρες λειτουργίας 10-12:00 και 19:00-21:00

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

 • 9:00: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίου Κω/νου και Ελένης Αγρινίου. Ομιλία από τον κ.Γεώργιο Κωστόπουλο, Δρ. Μαθηματικό, Διευθυντή Μουσικού Σχολείου Αγρινίου- Σύμβουλο Ε.Α.Π.
  Κατάθεση Στεφάνων.
 • 19:00: Επετειακή Συνάντηση χορωδιών για τα 100 + 1 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο: «Μνήμης Σπαράγματα».
  Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

 • 20:00: Παραδοσιακό Μικρασιατικό γλέντι γύρω από την ιστορική βρύση Κιούγκι με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Συνοικισμού. Στην τοποθεσία βρύση Κιούγκι.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος