Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Εγκαινιάζονται τα έργα στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου

Κοινοποίηση

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

Τα έργα ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, εγκαινιάζονται την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V A Greece-Italy Programme 2014-2020 (Ai Smart Ναύπακτος). Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και της Ιταλικής Περιφέρειας Απουλίας.

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στην παραλία Ψανή (θέση Βαρειά), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασιλείου Γκίζα.

Στη συνέχεια, στο κτίριο «Ναυπακτία», από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση του έργου, όπου θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του Interreg 2021-2027.

Το έργο είχε στόχο να ενσωματώσει όλους τους μικρούς λιμένες της περιοχής συνεργασίας σ’ ένα κοινό δίκτυο, με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων και την αξιοποίηση προηγμένων εργαλείων της κοινωνίας της πληροφορίας, ώστε να επιτευχθεί η χαρτογράφηση, η σύνδεση και η ανάδειξή τους προς όφελος μιας πολυμορφικής οικολογικής τουριστικής δραστηριότητας.

Με τον τρόπο αυτό το έργο συλλαμβάνει και προωθεί την ιδέα της «πράσινης» ανάπτυξης και την συνδυάζει ιδανικά με την τουριστική ζήτηση, δημιουργώντας τις υποδομές ώστε οι μικροί λιμένες της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους, να αποτελέσουν πράσινους κόμβους ανταγωνιστικών και «πράσινων» μικρών θαλάσσιων διαδρομών.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: