Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού (ΦΩΤΟ)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση εντός του Κέντρου Πληροφόρησης

Εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο Αιτωλικό. Το Κέντρο εγκαινίασε με αγιασμό ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Τομέα Α΄ του ΟΦΥΠΕΚΑ, Δρ. Διονυσία Χατζηλάκου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Νοτιών Εχινάδων, της Διεύθυνσης Δασών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Ναυτικού Ομίλου Αιτωλικού, τοπικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ, καθώς και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Μεσολογγίου και Αγρινίου και οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Μεσολογγίου (πρώην Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση εντός του Κέντρου Πληροφόρησης, από την υπεύθυνη του έργου, αναφορικά με τις αρχές σχεδιασμού της έκθεσης και το θεματικό της περιεχόμενο.

Το Κέντρο Πληροφόρησης  

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού βρίσκεται στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στο Αιτωλικό. Η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

Στόχος του είναι η γνωριμία των επισκεπτών με το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, η ανάδειξη της φυσιογνωμίας και του πλούτου του και η ευαισθητοποίηση τους για την ανάγκη διαφύλαξης του. Πρόκειται για μια έκθεση που είναι σχεδιασμένη, ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών κάθε ηλικίας μέσω των εκθεμάτων και του εντυπωσιακού εποπτικού υλικού και με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (οθόνες αφής με πολυμεσικές εφαρμογές, προβολές σε οθόνες, εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας).

Το Κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 -15:00 και Σαββατοκύριακα, 10:00-14:00.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας υπάρχει δυνατότητα οργανωμένων περιηγήσεων σχολικών μονάδων και ομάδων επισκεπτών με τη συνοδεία στελέχους της Μονάδας Διαχείρισης, όπου δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να νιώσουν κάτι από την μαγεία των υγροτόπων και να παρακολουθήσουν τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου με κιάλια και τηλεσκόπια.

Για περισσότερες πληροφορίες και οργάνωση περιηγήσεων απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2632055094 ή στο e-mail: [email protected].

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος