Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Μορφές του ‘21» του Γιάννη Ψυχοπαίδη (ΦΩΤΟ)

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου – Η έκθεση θα διαρκέσει έως 6 Φεβρουαρίου 2022

Παρουσία του ζωγράφου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γιάννης Ψυχοπαίδης – Μορφές του ‘21», που φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου. Αφού ευχαρίστησε για την διοργάνωση της έκθεσης ανέφερε ότι με τα συγκεκριμένα έργα, μέρος των οποίων δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης καραντίνας, προσπάθησε να φέρει στο σήμερα τα ηρωικά πρόσωπα του παρελθόντος. Αναφέρθηκε στην «εικαστική συνομιλία» των δυο εκφραστικών μέσων, ακρυλικών και ξυλογραφίας, που ανακαλούν στη μνήμη μας τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων δίνοντας παράλληλα αφορμή για μια «συνομιλία» με το σήμερα».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου είπε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτή την πολύ σημαντική συλλογή. Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί η πόλη μας διαθέτει αυτό το αξιόλογο κύτταρο πολιτισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν τις δημιουργίες που φιλοτεχνούν με έμπνευση και μεράκι».

Στον χαιρετισμό του ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, δεν αποτελούν άλλοθι για έκπτωση στην ποιότητα των επιλογών μας. Θεωρώ πως με τις “Μορφές του ’21” ολοκληρώνονται με τον ιδανικότερο τρόπο οι επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που οργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου. Μας τιμά ιδιαίτερα απόψε η παρουσία του Γιάννη Ψυχοπαίδη, κορυφαίου εικαστικού δημιουργού της γενιά ς του ’60, έναν απ’ τους ανθρώπους που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια της Πινακοθήκης μας απ’ τα πρώτα της βήματα. Θυμίζω τη γενναιόδωρη προσφορά με δυο έργα του που εμπλουτίζουν τη μόνιμη συλλογή μας».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 6 Φεβρουαρίου 2022.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ.
Ώρες επισκέψεων:
Τρίτη – Σάββατο: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 20:30
Κυριακή: 10:00 – 13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου (Δ. Βότση 2, Αγρίνιο). Τηλ. 26413 60419, e-mail: [email protected], www.dipinag.gr.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος