Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Δυτική Ελλάδα: Τρία νέα έργα Κοινωνικής Πρόνοιας στο ΕΣΠΑ

Κοινοποίηση

Τρεις νέες δομές προστίθενται στον κοινωνικό τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τις πράξεις κατασκευής τριών Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από πέντε (5) εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση των δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδίως για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αλλά και για τα άτομα με αναπηρίες και νοητική υστέρηση, βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα πρόκειται για:

1.«Νέο διώροφο κτίριο με υπόγειο για άτομα με Νοητική Υστέρηση» με Κωδικό ΟΠΣ 5002238 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κόστος πράξης 2.436.075 ευρώ, θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε. Αχαΐας.

2.«Ανέγερση μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείων του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” στο Αγρίνιο» με Κωδικό ΟΠΣ 5001897 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κόστος πράξης 1.944.565 ευρώ, θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αγρινίου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

3.«Προσθήκη νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου» με Κωδικό ΟΠΣ 5002286 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κόστος πράξης 760.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης είχε εκδώσει τη σχετική πρόσκληση στις 13 Ιουνίου 2016 για υποβολή και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κατατέθηκαν οι τρεις παραπάνω προτάσεις και εντάχθηκαν και οι τρεις.

«Τρία νέα έργα εντάσσονται και δρομολογούνται πλέον για κατασκευή με χρηματοδότηση από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τη μείωση της φτώχειας, την καταπολέμηση της κοινωνικής περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η ένταξη τόσων σημαντικών έργων για την τοπική κοινωνία».

«Νέο διώροφο κτίριο με υπόγειο για άτομα με Νοητική Υστέρηση», ΠΕ. Αχαΐας

Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Π.Ε. Αχαΐας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από 20/2/2017 έως 30/6/2020.
Αφορά την ανέγερση νέου διώροφου κτιρίου με υπόγειο, ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων χρηζόντων Μέριμνας. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου επί των όδων Ασίνης, Μνασέου και ανωνύμου στο ΟΤ 2593 στην περιοχή Μπεγουλάκι – Μακρυγιάννη εντός της πόλεως των Πατρών.

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου για άτομα με νοητική υστέρηση, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό του κέντρου με υλικοτεχνικό, αλλά και μηχανολογικό υλικό. Παράλληλα, προβλέπονται και τυχόν αρχαιολογικές ανασκαφές κατά τη διάρκεια της ανέγερσής του.

Προορίζεται για Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση δυναμικότητας 45 ατόμων.

«Ανέγερση μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείων του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” στο Αγρίνιο», Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από τον Δήμο Αγρινίου και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από 9/1/2017 έως 30/6/2020.

Η νέα ΣΥΔ θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο και θα περιλαμβάνει κοιτώνες με λουτρά, τουαλέτες, υποδοχή, τραπεζαρία, κουζίνα, ιματιοθήκη, υπόγειο, γραφεία, κοινόχρηστα wc κ.α., ενώ ο περιβάλλοντας χώρος θα είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις. Για την είσοδο στο κτίριο θα υφίσταται και ειδική ράμπα για ΑμεΑ.

«Προσθήκη νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου», Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από 15/7/2017 έως 31/5/2020.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση νέας πτέρυγας, με την οποία θα προστεθούν δέκα επιπλέον θάλαμοι διαμονής που θα καλύψουν τις ανάγκες 24 νέων τροφίμων του ιδρύματος.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: