Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: Θεατρικό δρώμενο στους δρόμους της πόλης

Σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου

Με θεατρικό δρώμενο στους δρόμους του Αγρινίου ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα το Δη.Πε.Θε.. Πρόκειται για το δρώμενο με τίτλο «Ζωντανά αγάλματα» της θεατρικής ομάδας «Αστροναύτες» με τη Φρόσω Ζαγοραίου και τον Ντίνο Ποντικόπουλο. Οι παραστάσεις θα δοθούν σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου 2022 και θα διαδραματιστούν πρωινές και απογευματινές ώρες.

Πρωινή εμφάνιση: Η Γοργόνα Θεώνη

  • 27 Οκτωβρίου: Συντριβάνι, 12:00.
  • 28 Οκτωβρίου: Πλατεία Χατζοπούλου, 12:00.
  • 29 Οκτωβρίου: Πεζόδρομος Παπαστράτου, 12:00.

Λίγα λόγια για το δρώμενο:

Η γοργόνα Θεώνη είναι ένα ζωντανό άγαλμα που αναδύεται απ’ τον πλούτο της Ελληνικής μυθολογίας. Μία μορφή αγαπητή σε όλους τους λαούς. Ένα όμορφο, αξιαγάπητο και αστείο άγαλμα που όμως μας θυμίζει και την άμεση ανάγκη προστασίας των ωκεανών. Το άγαλμα εκφράζεται σε τρεις διαφορετικές πόζες. Ακινησία, κίνηση σε slowmotion, ενώ το θέαμα κλείνει με τη γοργόνα να βγάζει απ’ τα σπλάχνα της ένα πολύ μακρύ διάφανο υλικό και μένει κρατώντας το ενώ το κυματίζει ο αέρας δίνοντάς του διαφορετικές μορφές αλλά συγχρόνως θίγει την αναγκαιότητα προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα. Ίσως τη δείτε να ξαποσταίνει σ’ ένα βράχο δίπλα στη θάλασσα, ή σε κάποιο λιμάνι να σας εύχεται καλό ταξίδι… αφήστε τη ν’ αναπνεύσει και να ονειρευτεί σ’ έναν κόσμο όμορφο και ασφαλή.

Απογευματινή εμφάνιση: Το Βασιλικό Παγώνι ή Μια Σκακιστική Πρόκληση

  • 27 Οκτωβρίου: Πύλη Παπαστράτειων Σχολείων, 18:00.
  • 28 Οκτωβρίου: Πλατεία Δημάδη, 18:00.
  • 29 Οκτωβρίου: Πλατεία Δημοκρατίας, 18:00.

Λίγα λόγια για το δρώμενο:

Πρόκειται για μια σύνθεση της τέχνης του ζωντανού αγάλματος και της παντομίμας σε μία εκδοχή ανατρεπτική, εμπνευσμένη απ’ τον σπουδαίο συγγραφέα Jorge Luis Borges και το έργο του «Το Βιβλίο των Φανταστικών Όντων». Η ομάδα φιλοδοξεί να εμπλουτίσει κατά κάποιο τρόπο τον ευρύ αυτόν κατάλογο αρχικά με το Ζωντανό άγαλμα της Γοργόνας Θεώνης και το Βασιλικό Παγώνι και έπεται η συνέχεια! Μία παρτίδα σκάκι βρίσκεται λίγες κινήσεις πριν το Ρουά Ματ. Ένας άντρας λίγο αλλόκοτος, ο mister Mapas, παίζει με τους θεατές. Δίπλα στη σκακιέρα στέκεται το ζωντανό άγαλμα, δηλαδή το λευκό παγώνι.

Κάθε φορά που ο mister Mapas κινεί τον λευκό βασιλιά τότε ζωντανεύει το άγαλμα και κινείται αναλόγως. Σε περίπτωση ήττας του λευκού βασιλιά, το άγαλμα παρουσιάζει μία χορογραφία ήττας και θανάτου ενώ σε περίπτωση νίκης παρουσιάζει μία χορογραφία θριάμβου! Το παγώνι έλκει την καταγωγή του απ’ τη Μινωική Κρήτη όμως η περίφημη σοφία του έχει ξεχαστεί πίσω στους αρχαίους χρόνους! Στις μέρες μας είναι αστείο, αλλά και ενοχλητικό καμιά φορά. Νάρκισσος και αφελής. Χαίρεται ν’ ανοίγει την ουρά του και να τον καμαρώνουν. Νομίζει ότι έχει ωραία φωνή και μας παίρνει τα αυτιά με τα μονότονα κρωξίματά του! Ένας χαρακτήρας που θέλει να είναι στο επίκεντρο και το καταφέρνει καμιά φορά… αλλά για λίγο!

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες