Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: Τελευταία παράσταση πριν το lockdown ο «Βασιλιάς Ληρ»

Ακυρώνεται η προβολή των άλλων προγραμματισμένων παραστάσεων για το Νοέμβριο

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ανακοίνωσε ότι η μαγνητοσκοπημένη παράσταση του «Βασιλιά Ληρ» από το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας θα προβληθεί κανονικά (Παρασκευή 6/11, στις 19:00), αλλά θα είναι η τελευταία παράσταση που θα δοθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας με το εν λόγω θέατρο -για φέτος τουλάχιστον-, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν μεταξύ άλλων και το κλείσιμο των θεάτρων.

Συνεπώς, ακυρώνεται η προβολή των τριών προγραμματισμένων παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας στις 13, 20 και 27 Νοεμβρίου.

Το Δη.Πε.Θε. θα συνεχίσει το πρόγραμμα του όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιστρέψουν. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ο «Βασιλιάς Ληρ»

Η sold-out παραγωγή που κατέπληξε το κοινό κι έλαβε κριτικές 5 αστέρων κινηματογραφήθηκε απ’ τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby αποδίδει ευφυέστατα με «εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο» (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού Σαιξπηρικού έργου. Τον Ληρ «ενσαρκώνει συγκινητικά» o Ian McKellen.

Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος.

Ο Βασιλιάς Ληρ –για ορισμένους, η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί– στη σκηνή του Duke of York’s Theatre, από το Chichester Festival Theatre 2017, όπου παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία. Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη.

Διάρκεια: 220 λεπτά.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική είσοδος. Κρατήσεις εισιτηρίων τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410 – 21158 και 46452, από τις 9:00 έως τις 13:00. Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων (18:00-19:00). Τηλ. Ταμείου: 26410-56135 (ώρες ταμείου)

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος