Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: «Μιλώ σε σένα, πατρίδα» στην ταράτσα του τσιμεντένιου κτιρίου

Το Δη.Πε.Θε. ανοίγει την αυλαία της Καλοκαιρινής του Σκηνής – Από 8 έως 14 Ιουλίου

Με την παράσταση «Μιλώ σε σένα, πατρίδα» ανοίγει την αυλαία της Καλοκαιρινής του Σκηνής το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, στις 8 Ιουλίου (21:30), στην ταράτσα του τσιμεντένιου κτιρίου, δωρεάς Παπαστράτου. Η παράσταση, που θα παίζεται έως τις 14 Ιουλίου, είναι βασισμένη στα κείμενα «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου και «Έξοδος» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Στις 15 Ιουλίου η παράσταση θα δοθεί στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου προς διευκόλυνση του κοινού με περιορισμούς στην κίνηση.

Η παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών. Οι ιστορίες τους συναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα / Γιούλη Μαρούση

Εικαστικό περιβάλλον: Ίνα Καραγεώργου
Κοστούμια: Αλεξάνδρα Καψαλά – GREENWOOD
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Κινησιολογία: Λητώ Γερνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Τριανταφύλλου
Φωτογραφίες: Σπύρος Γιολδάσης

Παίζουν: Γιούλη Μαρούση, Μαρία Ορφανού, Μαρία Ντίνου, Δέσποινα – Μαρίνα Σαμαρά, Ιωάννα Σκλαβενίτη.

Είσοδος ελεύθερη. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 2641021158 και 46452, 9:00-13:00, για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θεατών (30) ανά παράσταση.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες