Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Δημιουργείται «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό»

Κοινοποίηση

Στις 28 Μαΐου θα γίνει πρώτη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων για δικτύωση στο Δήμο Θέρμου

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος Active citizens fund με τίτλο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» είναι το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.). Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 13,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και εμψύχωση των Τοπικών Φορέων και Οργανώσεων για την πολιτιστική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών γύρω από την Τριχωνίδα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 διήμερα που περιλαμβάνουν συμμετοχικά σεμινάρια και δράσεις.

Στις 28 Μαΐου θα γίνει πρώτη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων για δικτύωση στο Δήμο Θέρμου, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν αναλυτικά οι ανάγκες ύπαρξης αυτού του δικτύου, ο τρόπος λειτουργίας και ο συντονισμός του.

Στις 29 Μαΐου θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός της λίμνης με συμμετοχή του Δήμου Θέρμου, φορέων και κατοίκων στη περιοχή Λουτρά Μυρτιάς που θα καταλήγει στη παραλία Φωτμού. Ώρα συνάντησης: 9.00΄ π.μ.

Δεύτερη συνάντηση των υποψηφίων Συλλόγων για δικτύωση θα γίνει στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου του Δήμου Αγρινίου στην έδρα του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ). Περιήγηση στον βιότοπο της βίδρας και εξόρμηση φωτογραφική καλώντας φωτογραφικές ομάδες καθώς και ελεύθερους φωτογράφους με στόχο ένα φωτογραφικό διαγωνισμό και τη δημιουργία ενός πολυτελούς άλμπουμ με θέμα την λίμνη και το υδάτινο σύμπλεγμα της ευρύτερης περιοχής.

Τρίτη συνάντηση των συλλόγων για δικτύωση στο Τριχώνιο της Μακρυνείας και συνέχιση της εκπαίδευσης, δικτύωσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμικής διαχείρισης.

Τέταρτη συνάντηση των υποψηφίων συλλόγων στον Δήμο Θέρμου, όπου θα γίνει απολογιστική ημερίδα και θα προταθούν τα βήματα για την εδραίωση, την δικτύωση και κυρίως την θεσμοθέτηση του δικτύου.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο δίκτυο ή να προσφέρει εθελοντικά σε αυτή την πρωτοβουλία μπορεί να επικοινωνήσει με το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο FaceBook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944 541242.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: