Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Διήμερη εκδρομή στην Αίγινα από τη Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

Κοινοποίηση

Για γνωριμία με το έργο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου – Οι εκδηλώσεις της Σχολής για την περίοδο 2019-2020

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων για την περίοδο 2019-2020.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας με το έργο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αίγινα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτός από την επίσκεψη στο εργαστήριο του γλύπτη, θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης «Καπράλος: τα πρώτα βήματα» που ανέβασε το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και θα παρουσιαστεί στην Αίγινα εκείνη τη μέρα.

Στις 19 Οκτωβρίου θα γίνει το δεύτερο «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», στο οποίο οι παίκτες καλούνται να εντοπίσουν λιγότερο ή περισσότερο «κρυμμένα» στοιχεία που αφορούν την πόλη και την ιστορία της, συμμετέχοντας σ’ ένα παιχνίδι που όλα επιτρέπονται.

Στις 9 Οκτωβρίου αρχίζει ο έβδομος κύκλος ομιλιών-παρουσιάσεων, που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πλευρές της τοπικής, αλλά και της ευρύτερης ιστορίας. Πρώτη ομιλήτρια είναι η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου στις 9 Οκτωβρίου και ακολουθούν η Μαίρη Χρυσικοπούλου στις 6 Νοεμβρίου και ο αρχαιολόγος Γεώργιος Σταμάτης στις 4 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα με πολλές άλλες ομιλίες και εκδηλώσεις συνεχίζεται μετά τις γιορτές, μέχρι το Μάϊο και θ’ ανακοινωθεί αργότερα.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: