Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαμαρτύρεται ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου για τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ

Κοινοποίηση

Επιστολή διαμαρτυρίας εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων αποπληρωμής των προγραμμάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στην ΔΥΠΑ ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των προγραμμάτων απασχόλησης. Αρχικά σημειώνει πως «οι καθυστερήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολλούς μήνες και πλέον είναι πρόδηλη η διαπίστωση ότι η υπηρεσία εμπαίζει τις επιχειρήσεις».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι δέχεται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες, ότι για τα προγράμματα απασχόλησης, μέσω των οποίων επιχειρηματίες έχουν προσλάβει προσωπικό προ διαστήματος μεγαλύτερο του εξαμήνου, δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων προκειμένου κάποια στιγμή οι επιχειρήσεις να λάβουν τα χρήματα της επιδότησης μισθολογικού κόστους από τη ΔΥΠΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας:

«Αξιότιμε κ. Διοικητή της ΔΥΠΑ,

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποπληρωμή προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ προς τις επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολλούς μήνες και πλέον είναι πρόδηλη η διαπίστωση ότι η υπηρεσία σας εμπαίζει τους συναδέλφους.

Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες καταγγελίες ότι σε προγράμματα απασχόλησης, μέσω των οποίων επιχειρηματίες έχουν προσλάβει προσωπικό προ διαστήματος μεγαλύτερο του εξαμήνου, δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων προκειμένου οι συνάδελφοι κάποια στιγμή να λάβουν τα χρήματα της επιδότησης μισθολογικού κόστους από τη ΔΥΠΑ.

Σε αντίθεση με τη δική σας υπηρεσία, οι μισθοδοτικές υποχρεώσεις της οποίας καλύπτονται ανελλιπώς κάθε μήνα από τον δημόσιο κορβανά, εμείς οι επιχειρηματίες αναγκαζόμαστε να στερούμαστε χρήματα από την τσέπη μας για να είμαστε τυπικοί στην καταβολή μισθών στο προσωπικό μας και εισφορών στον ΕΦΚΑ, με την ελπίδα κάποτε τα χρήματα αυτά να μας επιστραφούν από τη ΔΥΠΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι η υπηρεσία σας ήταν εκείνη που εξαρχής μας είχε απευθύνει πρόσκληση να προχωρήσουμε σε προσλήψεις, με τη βεβαίωση ότι αυτές θα είναι επιδοτούμενες.

Να είστε σίγουροι ότι εάν οι επιχειρήσεις είχαν την άπλετη οικονομική ευχέρεια να προσλαμβάνουν υπαλλήλους χωρίς επιδοτήσεις, τότε δεν θα χρειάζονταν τα προγράμματα της ΔΥΠΑ και η υπηρεσία σας θα έμενε χωρίς αντικείμενο, καθώς δεν θα υπήρχε ούτε ένας άνεργος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας για τη διευθέτηση του ζητήματος, γιατί πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή και η αντοχή των συναδέλφων επιχειρηματιών.»

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: