ΑΣΕΠ – Μόνιμοι διορισμοί: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Διαβάστε το ΦΕΚ

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις περιοχών για όσους εκπαιδευτικούς συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ, 4ΕΑ της Ειδικής Αγωγής. Οι συγκεκριμένοι διορισμοί (3.500 περίπου εκπαιδευτικοί) αποτελούν τους πρώτους στην εκπαίδευση μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν και καλούνται οι υποψήφιοι -που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες- να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται στην ίδια απόφαση. Η ανωτέρω δήλωση προτίμησης υποβάλλεται άπαξ και είναι αμετάκλητη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β ́ (Κύριους) και όχι αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς επικουρικούς πίνακες των διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 58 του ν.4589/2019.2. Η εντός της καθορισμένης προθεσμίας υποβολή αίτησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στη διαδικασία διορισμού.

Πώς θα κάνετε την αίτησή σας

Με την εισαγωγή του υποψηφίου στο ΟΠΣΥΔ εμφανίζεται η αρχική σελίδα. Ο υποψήφιος ενημερώνεται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του συστήματος κι έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει τα εγχειρίδια χρήσης της εφαρμογής επιλέγοντας με αριστερό κλικ πάνω στο σχετικό σύνδεσμο. Στην αρχή κάθε σελίδας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες:

-Αρχική
-Φάκελος
-Αιτήσεις
-Ιστορικό Αιτήσεων

Προσοχή! Το πεδίο προτίμησης περιοχών είναι υποχρεωτικό. Ο υποψήφιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αίτηση αν δεν δηλώσει τουλάχιστον μία προτίμηση.

Δείτε το ΦΕΚ με την πρόσκληση δηλώσεων περιοχών

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος