Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Απεργιακή συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στις 28 Νοεμβρίου

Κοινοποίηση

Στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 (και ώρα 10:30) απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της περιοχής, ιδιαίτερα δε μπροστά στα προβλήματα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενες μειώσεις στο γάλα και αυξημένο κόστος παραγωγής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπερτονίστηκε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες φτωχοί κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πληρωθούν για τη βιολογική κτηνοτροφία του 2016, διότι στους διασταυρωτικους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ τους εμφανίζει μηδενικά βοσκοτόπια.

Επίσης εξαιτίας της δακοκτονίας που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση φέτος στην Αιτωλοακαρνανία, οι ελαιοπαραγωγοί έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες, αλλά δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν, λοιπόν, να συμμετάσχουν στην απεργία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι θέλουν να φωνάξουν: “Φτάνει πια στην άγρια φοροληστεία, στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, στον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια. Φτάνει πια στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε. Φτάνει πια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις”.

Η ΟΑΣΑ, με την κινητοποίηση αυτή, θέλει να διεκδικήσει:

• Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτερες συντάξεις 600 ευρώ. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: