Οι Δήμοι Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

Από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς συγκεντρώνουν οι Δήμοι Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου, όπως και ο Δήμος Αγρινίου. Στην Αμφιλοχία η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει από την Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας, από 9:00 έως 14:00. Στο Μεσολόγγι η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Λουδοβίκου Βαυαρίας 13), από 9.00 έως 13.00.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμφιλοχίας

Με σκοπό την ανακούφιση των χιλιάδων συμπολιτών μας στη Θεσσαλία που εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών φυσικών φαινομένων έχασαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στερούνται βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας προχωρά στη συγκέντρωση:

 • Συσκευασμένων τροφίμων μακράς διάρκειας, κονσερβών κλπ
 • Βρεφικού γάλακτος και τροφών
 • Ειδών βρεφικής φροντίδας, πάνες κλπ
 • Ειδών ατομικής υγιεινής, μωρομάντηλων, σερβιετών, χαρτικών
 • Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντισταμινικά κλπ)

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας και ώρες 09:00 έως 14:00.

«Όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές, η σκέψη όλων μας είναι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, για κάποια παιδιά δεν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα, κάποιοι ηλικιωμένοι, δεν θα γνωρίζουν πλέον το χωριό στο οποίο γεννήθηκαν. Η αλληλεγγύη, είναι ο μοναδικός πρακτικός τρόπος να προσφέρουμε λίγη ανακούφιση από τις κακουχίες που βιώνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Το ΚΕΚΑΔΑ, όπως έχει πράξει πολλές φορές στο παρελθόν, προχωρά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την άμεση ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και παρακαλεί για την ανταπόκριση όλων σας σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς».

Η ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και προκειμένου να στηρίξει τους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 09.00π.μ έως 13.00μ.μ. στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, στην διεύθυνση Λουδοβίκου Βαυαρίας 13.

Τα είδη που συγκεντρώνονται αφορούν σε:

 • Εμφιαλωμένα νερά
 • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, δημητριακά, ξηρά τροφή κ.α.)
 • Ζωοτροφές
 • Είδη ατομικής υγιεινής
 • Βρεφικά είδη ( πάνες, μωρομάντηλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, μπιμπερό κλπ)
 • Ιατρικά είδη και είδη φαρμακείου Στεκόμαστε δίπλα στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και συνδράμουμε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μπορούν στα τηλέφωνα:

 • Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2631023192
 • Κέντρο Κοινότητας: 2631363425-2631363431

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δήμος Αγρινίου συγκεντρώνει βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες