Αλλαγή ώρας: Πότε αλλάζει σε χειμερινή – Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια

Η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό για κατάργηση της αλλαγής ώρας

Αλλαγή ώρας θα έχουμε σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, με τους πολίτες να καλούνται να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μία ώρα πίσω. Και μπορεί αρκετοί να αναρωτιούνται «γιατί δεν καταργείται η αλλαγή ώρας» από τη στιγμή που υπάρχει και η σχετική απόφαση που πήρε το Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο -όπως φαίνεται- οι πολίτες θα βάλουν… χέρι στα ρολόγια για δεύτερη φορά μέσα στο 2022.

Το προανήγγειλε, εξάλλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργησή της.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για το Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό.

Ποια Κυριακή του Οκτωβρίου γίνεται η αλλαγή ώρας σε χειμερινή

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια απόφαση της τελευταίας στιγμής ελέω ενεργειακής κρίσης και προωθούμενων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, η αλλαγή ώρας είναι προγραμματισμένη να γίνει τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10) γυρίζουμε προς τα πίσω τα ρολόγια μας προκειμένου να ξεκινήσει η χειμερινή ώρα. Αυτό θα συμβεί στις 04:00 τα ξημερώματα, με τα ρολόγια -μετά την αλλαγή- να δείχνουν 03:00.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος