Αιτωλοακαρνανία – ΤΕΒΑ: Διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους

Το χρονοδιάγραμμα διανομής ανά περιοχή

Σε διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και τους εταίρους της. Η διανομή αφορά σε τρόφιμα όπως νωπό βόειο κρέας, νωπό χοιρινό κρέας, τυρί φέτα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, τυρί γραβιέρα ΠΟΠ, ακτινίδια, μήλα, μπανάνες, αχλάδια, ρύζι, αλεύρι, ελαιόλαδο, κριθαράκι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, ντοματοπολτός, αλάτι, μέλι, μαρμελάδα, κομπόστα, ρεβύθια, τόνος, γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, κρέμα δημητριακών κρέμα ρυζάλευρο.

Θα διανεμηθούν επίσης είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (σαμπουάν, χλωρίνη, κρεμοσάπουνο κ.α.).

Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομών:

  • Δήμος Θέρμου – 20/11, από 8:30 έως 13:30, στην αποθήκη της οδού Τάκη Αραπογιάννη, στο Θέρμο.
  • Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας – 21/11, σε τρία σημεία:
    -Κλειστό γυμναστήριο Βόνιτσας (8:30-11:00)
    -Δημαρχείο Παλαίρου (11:45-13:30)
    -Δημαρχείο Κατούνας (9:00-12:00)
  • Δήμος Ξηρομέρου – 22/11, από 8:30 έως 13:30, στο κλειστό ΔΑΚ Αστακού.
  • Δήμος Ναυπακτίας – 23/11, από 8:30 έως 13:30, στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, στο κλειστό γυμναστήριο.

Η Κοινωνική Σύμπραξη έχει αναλάβει την ειδοποίηση των ωφελούμενων -με sms και τηλεφωνικά- προκειμένου να παραβρεθούν στο σημείο διανομής τις συγκεκριμένες ώρες. Οι ωφελούμενοι θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα στο αυτοκίνητό τους με τη μέθοδο drive-through, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και το ΑΜΚΑ τους.

Επίσης, η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους ωφελούμενους να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Εταίρων που με αίτησή τους έχουν επιλέξει, για την καθοδήγησή τους σε θέματα παραλαβής των προϊόντων και να τηρούν όλα τα προληπτικά μέτρα αποφυγής διασποράς COVID-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λπ.) κατά την διάρκεια των διανομών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και υγιεινολογικά αποδεκτή λειτουργία των διαδικασιών των διανομών του Προγράμματος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος