Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αιτωλοακαρνανία: Εξιχνιάστηκε απάτη ύψους 40.000 ευρώ

Κοινοποίηση

Έπεισαν γυναίκα να επενδύσει χρήματα σε ηλεκτρονική πλατφόρμα

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ναυπακτίας, υπόθεση απάτης που είχε διαπραχθεί πριν από ένα χρόνο σε περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, σε βάρος γυναίκας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος δύο ανδρών και μίας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ένα χρόνο πριν, στις 8 Ιουνίου του 2022, άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα και προσποιούμενη εκπρόσωπο εταιρείας, κάτοικο του εξωτερικού, έπεισε την παθούσα να καταβάλλει χρηματικά ποσά ως επένδυση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια η παθούσα από 9/6/2022 έως 1/11/2022 κατέβαλε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 40.547 ευρώ σε λογαριασμούς των κατηγορούμενων, που ανήκουν σε εταιρείες ιδιοκτησίας της κατηγορούμενης και του ενός άνδρα με έδρες χώρες του εξωτερικού.

Οι κατηγορούμενοι πίστωσαν δυο φορές στον λογαριασμό της παθούσας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητά τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: