Αιτωλοακαρνανία: Ενδιαφέρον από τους Φορείς για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα

Μαυρομμάτης: Δέσμευση για στήριξη των φορέων υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού που επικεντρώνεται στην προώθηση και εκτέλεση προγραμμάτων υγείας

Η ημερίδα με τίτλο «Οδηγίες και μέτρα αντιμετώπισης μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα», που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση. Η παρουσία εκπροσώπων από την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση και ιατρικών Συλλόγων καταδεικνύει το ενδιαφέρον και τη συνεισφορά πολλών φορέων στην αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης επισήμανε τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής στη στήριξη των φορέων υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού που επικεντρώνεται στην προώθηση και εκτέλεση προγραμμάτων υγείας στα σχολεία. Επιπλέον ανέφερε τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη λήψη απαραίτητων μέτρων πρόληψης, ενισχύοντας τον αγώνα κατά της μετάδοσης λοιμώξεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου αναφέρθηκε στην έξαρση των λοιμώξεων στους σχολικούς χώρους κι εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της πανδημίας. Επισήμανε δε τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης, πρόληψης και λήψης μέτρων προστασίας για την υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Οι τοποθετήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των διάφορων φορέων, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις που προκύπτουν από τις μεταδοτικές λοιμώξεις στο περιβάλλον των σχολείων.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος