Κοινή επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στον Πρωθυπουργό: «Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ οικονομικό μέτρο προς τις επιχειρήσεις»

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας με κοινή επιστολή τους, η οποία κοινοποιείται τόσο στους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη όσο και στους Βουλευτές του Νομού.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, έχει επίσης αποδέκτες την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας, καθώς και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

«Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ οικονομικό μέτρο προς τις επιχειρήσεις» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, όπου υπάρχουν προτάσεις μέτρων (να δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ σε όσους έκλεισαν τις επιχειρήσεις του, πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών από την Πολιτεία, επέκταση της μείωσης των ενοικίων, εφάπαξ αποζημίωση με κατώτατο ποσό τις 2000 ευρώ).

Αναλυτικά η επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων

«Κύριε Πρωθυπουργέ

Οι μικρές Εμπορικές επιχειρήσεις του Εμπορίου δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές τους. Σήμερα είναι φανερό ότι κυριαρχούν ανάμεσα στους συναδέλφους μας η αγωνία, η αβεβαιότητα και ο φόβος για τον χρόνο που θα διαρκέσει το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων από την Πολιτεία.

Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος, μετά την δεκαετή κρίση και το υποχρεωτικό κλείσιμο της πολιτείας στο πρώτο κύμα της πανδημίας, βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και ειδικά σε αυτό το δεύτερο LOCKDOWN, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ οικονομικό μέτρο προς τις επιχειρήσεις ώστε να αποφύγει τον καταιγισμό λουκέτων που θα επιφέρει στην αγορά αυτή η κρίση.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες και έκτακτες καταστάσεις που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ από την Πολιτεία να ληφθούν γενναία και ΑΜΕΣΑ μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

  • Όπως και στο πρώτο υποχρεωτικό κλείσιμο της Άνοιξης να δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ στους συναδέλφους πού έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Η Πολιτεία σωστά αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενους αποζημίωση 800 ευρώ, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι για να υπάρχουν εργαζόμενοι πρέπει να λειτουργούν επιχειρήσεις.
  • Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο οι Ασφαλιστικές υποχρεώσεις των συναδέλφων (ΕΦΚΑ) να πληρωθούν από την Πολιτεία.
  • Να επεκταθεί η έκπτωση του ενοικίου κατά 40% εκτός από τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και για όσους μήνες διαρκέσει η πανδημία.
  • Να δοθεί ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων εφάπαξ αποζημίωση με κατώτατο ποσό τις 2000 ΕΥΡΩ.
  • Αναστολή των επιταγών για 120 ημέρες ή να γίνει η πληρωμή των επιταγών που έχουν δηλωθεί σε αναστολή από το υπουργείο οικονομικών και αποπληρωμή των εκδοτών προς το κράτος με την άτοκη δανειοδότηση των έξι μηνών καθώς να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που έχουν πτώση τζίρου 30% την περίοδο Μαρτίου (1ο LOCKDOWN) – Σεπτεμβρίου.
  • Να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.
  • Πρόγραμμα επιδότησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που να απευθύνεται σε όλους χωρίς αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ,ώστε να λάβουν από λίγα οι πολλοί και όχι πολλά οι λίγοι.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Υπεραγορών Τροφίμων καθώς και από το Ηλεκτρονικό Εμπόριο γιατί τελικά είναι αυτές που αδικούνται από το υποχρεωτικό κλείσιμο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας σας μεταφέρουν την αγωνία των συναδέλφων μας, που περιμένουν την στήριξη της Πολιτείας με γενναία μέτρα ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.

2-12-2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ