Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Αγροτική εκδήλωση στο Κεφαλόβρυσο: «Εθνικό προϊόν η ελιά Καλαμών»

Κοινοποίηση

Μήνυμα για την διεκδίκηση καθαρής και δίκαιης λύσης έστειλαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση

Ξεκάθαρο μήνυμα για την διεκδίκηση καθαρής και δίκαιης λύσης για την ελιά Καλαμών έστειλαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Κεφαλόβρυσο, ο Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Κυριακή 17 Ιουλίου. Η Δυτική Ελλάδα και δη η Αιτωλοακαρνανία έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς Καλαμών, κατέχοντας το 44% της παραγωγής, «ένα αδιαμφισβήτητο στατιστικό στοιχείο που δηλώνει ότι η ελιά Καλαμών είναι εθνικό προϊόν», όπως υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν την εξωστρέφεια, την προώθηση – προβολή προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και γενικότερα της Αγροδιατροφής, ενώ έγινε επίσης ενημέρωση για αγροτικά προγράμματα, εργάτες γης, πιστοποιήσεις κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ως προς την ελιά Καλαμών, τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν επιδιώκει αντιδικίες και ανταγωνισμούς με άλλες περιοχές, αλλά προτείνει λύσεις προσεγγίζοντας το ζήτημα εθνικά και όχι τοπικά: «Κάθε διάλογος πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δικαστικές διενέξεις και προσφυγές. Τα θέματα παραγωγικής ανάπτυξης ειδικά αυτή την εποχή που η επισιτιστική κρίση χτυπά την πόρτα της Ευρώπης και της χώρας μας δεν λύνονται στα δικαστήρια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελιά Καλαμών είναι εθνικό προϊόν γιατί ισοδυναμεί με 200 εκ. ευρώ περίπου για τη χώρα, πως είναι δυνατόν να βάζουμε παρωπίδες και να έχουμε τοπικιστική λογική».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Φώτης Ακρίδας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο θ’ αξιολογήσει τις προτάσεις – παρεμβάσεις που έχουν κατατεθεί. Αντίστοιχες τοποθετήσεις με διεκδικητικό πλάνο έγιναν απ’ τον βοηθό Περιφερειάρχη αρμόδιο για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και της Έγγειες Βελτιώσεις Γιώργο Κοντογιάννη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτ/νίας Σάββα Βλάχο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διαμονής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Αγαθάγγελο Κότσαλο.

Ακολούθησε συναυλία με τίτλο «Κρήτη-Δυτική Ελλάδα: Γέφυρα Πολιτισμού» με την συμμετοχή του Γιώργου Βελισσάρη και του Μανώλη Κονταρού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: