Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Αγρίνιο: «Το θέατρο του τότε» από το Δη.Πε.Θε.

Κοινοποίηση

Την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου

Την παράσταση «Το θέατρο του τότε» παρουσιάζουν το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και το Τμήμα Ενηλίκων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου. Είναι βασισμένη στη «Γυναικοκρατία» του Δημήτρη Βυζάντιου και στον «Φιάκα» του Δημοσθένη Μισιτζή. Παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 21:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Κοστούμια: Χριστόφορος Καμμένος
Μακιγιάζ: Γκέλυ Παπαϊωάννου
Κομμώσεις: Βιβή Καμμένου
Φροντιστήριο: Ελένη Καρανταλή, Λένα Μάλαινου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βιτσέντζου

Παίζουν: Δήμητρα Αλεξά, Βενέδικτος Θεολογίτης, Χριστόφορος Καμμένος, Βιβή Καμμένου, Δήμητρα Κατσαμπά, Ανδρέας Κολοβός, Λίνα Κολοβού, Βασιλική Μαραβέλη, Ανδριάνα Ντάλα, Αγγέλα Νταμπού, Νένα Παλιογιώργου, Μάρθα Παπακωστοπούλου, Ελένη Πετράκου, Θεόδωρος Σαραμπαλής, Μελίσσα Σελεβίστα, Γιολάντα Σκλεπού, Δώρα Τριανταφύλλου και Χάρης Χριστοδουλίδης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Αρκετοί συγγραφείς του 19ου αιώνα αφιερώνουν το έργο τους στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επανάσταση του 1821 και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που κυριαρχούσαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Δύο αντιπροσωπευτικά κείμενα της εποχής ενώνουμε στην παράστασή μας, τη «Γυναικοκρατία» του Δημήτρη Βυζάντιου και τον «Φιάκα» του Δημοσθένη Μισιτζή. Η Φανώ από τη «Γυναικοκρατία» του Δ.Βυζάντιου συναντά τον «Φιάκα» του Δ. Μισιτζή και μέσα από χιουμοριστικούς διάλογους, παρελαύνουν Ελλάδα, Ανατολή και Ευρώπη.

Ο Βυζάντιος σατιρίζει εκπληκτικά τις συμπεριφορές που κυριαρχούσαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος μετά την Επανάσταση του 1821, και τα ήθη, τις τάσεις και τις νοοτροπίες, των Ελλήνων της ταραγμένης και μεταβατικής εκείνης εποχής.

Ο Μισιτζής ξεκινώντας από μια, κατ’επίφασιν, διδακτική τάση μας δίνει ένα πολύτιμο δείγμα κοινωνικής κωμωδίας χαρακτήρων και ηθών, όπου ζωγραφίζει θαυμάσια την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα.

Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο ταμείο του θεάτρου, τις ημέρες των παραστάσεων, από 19:00 έως 21:00.

Η προσέλευση των θεατών πρέπει να γίνεται 45 λεπτά πριν την παράσταση προς αποφυγή συνωστισμού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: