Αγρίνιο: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Photopolis

Ο Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου στα εγκαίνια – Τέσσερις φωτογραφικές εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες

Τέσσερις φωτογραφικές εκθέσεις θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου – Photopolis 2020, που διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα «art8», υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και την συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει και φέτος στις τέσσερις αίθουσες της ανακαινισμένης παλαιάς λαχαναγοράς Αγρινίου, από 2 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2020, με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα λόγω covid-19.

Τα εγκαίνια θα προλογίσει ο Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο οποίος την επομένη των εγκαινίων θα έχει συνάντηση – συζήτηση με ερασιτέχνες και όχι μόνο φωτογράφους της περιοχής με θεματολογία τα της φωτογραφικής τέχνης.

Φωτογραφικές εκθέσεις

-«Νέα Ερείπια»: Έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

-«art8»: Η καθιερωμένη, από το 2013, ετήσια έκθεση των προσωπικών φωτογραφικών εργασιών των μελών της φωτογραφικής ομάδας «art8» του Αγρινίου.

-«Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα»: 15 επιλεγμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού, ο οποίος διενεργήθηκε από 10/1/2020 μέχρι 28/2/2020. Στα εγκαίνια θα γίνει και η απονομή των τριών πρώτων βραβείων.

-«FREEDOM»: Μετάκληση της φωτογραφικής έκθεσης από το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria Entefxis των Ιωαννίνων, η οποία περιλαμβάνει 13 φωτογραφικά ταμπλό ομάδων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Παράπλευρες δραστηριότητες

  • Παρουσίαση από τον Στράτο Καλαφάτη του φωτογραφικού του έργου.
  • Η Μαρίας Σπυροπούλου θα παρουσιάσει το φωτογραφικό βιβλίο της «Vague stories».
  • Portfolio Reviews για φωτογράφους από την Ευγενία Αραβαντινού και τον Παναγιώτη Παπουτσή.
  • Βράβευση των τριών καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού «Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα».
  • Μουσικό δρώμενο «Crossroads» Piano & voice με τη Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου.
  • Το μουσικό σχήμα ΑΤΡΟΠΟΝ θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια.

Η Είσοδος σε όλα τα δρώμενα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://photopolis.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος