Αγρίνιο: Ολική ανάπλαση της πλατείας στις εργατικές κατοικίες στην Εργάνης

Δημιουργούνται παιδική χαρά και χώροι αναψυχής και πρασίνου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις για την ολική ανάπλαση της πλατείας στις εργατικές κατοικίες στην Εργάνης, με δημιουργία παιδικής χαράς και χώρων αναψυχής και πρασίνου. Πραγματοποιούνται εργασίες με στόχο οι κάτοικοι ν’ απολαμβάνουν χώρους, όπου θα μπορούν ν’ αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το έργο και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των παρεμβάσεων.

«Αλλάζει ριζικά η εικόνα της περιοχής μ’ ένα σύγχρονο έργο. Ομορφαίνει μια μεγάλη γειτονιά και οι κάτοικοι θ’ αποκτήσουν ένα σημείο συνάντησης με πολύ πράσινο και μία παιδική χαρά. Ένας χώρος, που παρέμενε αναξιοποίητος και υποβαθμισμένος, αποκτά ζωή και θα παραδοθεί αναβαθμισμένος» σχολίασε ο Δήμαρχος.

Το έργο «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Σχεδίου Πόλης» περιλαμβάνει συνολικά την ανάπλαση τεσσάρων περιφερειακών πλατειών, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται απ’ το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» για την υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος