Αγρίνιο: Μπαίνει κυκλικός κόμβος στη συμβολή της Χ. Τρικούπη με τη Μ. Κατράκη – Διακοπή κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρο στη Νοτιοανατολική είσοδο πόλης Αγρινίου»

Κυκλικός οδικός κόμβος θα κατασκευαστεί στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μ. Κατράκη και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών είναι ανάγκη να κλείσουν οι οδοί που καταλήγουν εκεί. Ο ανάδοχος του έργου θα κάνει γενικές εκσκαφές, τοποθέτηση υδραυλικών υποδομών, ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, κατασκευή ρείθρων, κρασπέδων, πεζοδρομίων, νησίδων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών στρώσεων κλπ. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα κάνει μετατόπιση υπογείου δικτύου (καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης). Ο ΟΤΕ θα κάνει μετατόπιση υπογείου δικτύου οπτικών ινών.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη εργοταξιακής σήμανσης (εργοταξιακή κυκλοφοριακή μελέτη), θα τοποθετηθεί σήμανση για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Οι οδοί που θα κλείσουν και θ’ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων είναι:

  • Η είσοδος στην οδό Μάνου Κατράκη από την Εθνικό οδό
  • Οδ. Χαρ. Τρικούπη από το ύψος της οδού Σ. Γερολυμάτου έως το νέο κόμβο.
  • Οδ. Μάνου Κατράκη από το ύψος της οδού Φιλελλήνων έως το νέο κόμβο.
  • Η οδός Πυλλήνης από τη συμβολή της με την Χαρ. Τρικούπη έως το νέο κόμβο.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αγρίνιο, Καμαρούλα, Αβόρανη, Καρπενήσι, Θέρμο, Περιμετρική οδό κ.λπ. θα γίνεται μέσω των υπολοίπων οδών εκατέρωθεν του νέου κόμβου, σύμφωνα και με την τοποθετημένη εργοταξιακή σήμανση. Απαιτείται, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς ως προς τις τοποθετημένες πινακίδες κατεύθυνσης των οχημάτων, ώστε ν’ αποφεύγονται τυχόν κυκλοφοριακά προβλήματα συμφόρησης.

Οι εργασίες κατασκευής του νέου κόμβου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου με μέριμνα για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση του έργου.

«Παρακαλούμε τους πολίτες για την προσοχή και την κατανόηση τους» σημειώνει ο Δήμος σε σχετική του ανακοίνωση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες