Αγρίνιο: Έκθεση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Έκθεση με τίτλο «Φως στην αόρατη βία» διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Αγρινίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Θα εκτεθούν έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές κακοποίησης των γυναικών. Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και για το έργο του Ξενώνα στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Η βία κατά των γυναικών…

…που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική) αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων. Για το λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί μια διαχρονικά εδραιωμένη κοινωνική παθογένεια, και μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ο.Η.Ε. θέλοντας να καταδείξει ακριβώς αυτό, έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος