Αγρίνιο: Εκστρατεία ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους για τα δικαιώματά τους

Ενημερωτική συνάντηση στο Αγρίνιο, την Πέμπτη 20 Ιουλίου

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Εκστρατεία ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους για τα δικαιώματά τους» θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 (17:00-21:00). Η συνάντηση θα γίνει στη «Συνεδριακή Αίθουσα» του Ξενοδοχείου «Imperial» και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, η ενθάρρυνση συμμετοχής τους στις οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος, αλλά και η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις.

Για συμμετοχές, αποστείλετε αίτηση συμμετοχής στο email: [email protected] έως 19 Ιουλίου 2023.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Παρέχεται διερμηνεία ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Περί του έργου

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5045292. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την ΕΣΑμεΑ.. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 1ης Δράσης «Εκστρατεία ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους για τα δικαιώματά τους» πρόκειται να υλοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες