Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Τα αγωνίσματα και τα αθλήματα κατά την Επανάσταση»

Θα διαρκέσει έως 15 Δεκεμβρίου

Η ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής με έργα του Διονύση Μπαμπαρούτση και θέμα «Τα αγωνίσματα και τα αθλήματα κατά την Ελληνική Επανάσταση» εγκαινιάστηκε στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου. Ο κ. Μπαμπαρούτσης ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου και τον Σύλλογο Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου για τη διοργάνωση, σημειώνοντας: «Πρόκειται για μια προσπάθεια μνήμης και σεβασμού σε μία σύνδεση του παρελθόντος με τον παρόν.Ο λαός τα χρόνια της Επανάστασης είχε ανάγκη για επιβίωση και χρειάζονταν τόλμη, ψυχή και αποφασιστικότητα χαρακτηριστικά που συνάδουν με αυτά των αθλητών».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου συνεχάρη τον κ. Μπαμπαρούτση για την πρωτοβουλία: «Το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας. Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία. Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σύνδεση που καταφέρνει να αναδείξει ο Εκπαιδευτής, Παιδαγωγός και Γυμναστής κ.Διονύσης Μπαμπαρούτσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την σημαντική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης μας».

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης είπε, ότι ο αθλητισμός έχει τη θέση που του αξίζει μέσα στην παγκόσμια κοινότητα. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μπαμπαρούτση, για την πρωτοβουλία και την ιδέα του, την οποία και οφείλουμε να τη διαδώσουμε διότι ο αθλητισμός είναι η ιστορία μας».

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Δεκεμβρίου 2021. Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 και 18:00-20:30.

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Για παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος με SelfTest

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος