Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η μαγευτική Λίμνη Τριχωνίδα (pics)

Κοινοποίηση

trixonida1

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Λίμνη της Ελλάδας. Οι ντόπιοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες την χαρακτηρίζουν και ως την πιο όμορφη απ’ όλες.

Η αλήθεια είναι πως στην Τριχωνίδα μπορεί κανείς να δει από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, ωστόσο παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη.

Σημαντικές πληροφορίες για τη Λίμνη:

  • Εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 58 μέτρα.
  • Πέρα από την φυσική της ομορφιά η περιοχή διαθέτει μεγάλη βιοποικιλότητα. Στην Τριχωνίδα συναντάει κανείς την Βίδρα, η οποία είναι πολύ σπάνιο ζώο.
  • Η λίμνη διαθέτει επίσης πλούσια ορνιθοπανίδα, καθώς έχουν παρατηρηθεί σε αυτή περισσότερα από 200 είδη πουλιών μερικά από τα οποία ιδιαίτερα σπάνια όπως ο πορφυροτσικνιάς.
  • Φιλοξενεί 25 είδη ψαριών, 11 από τα οποία είναι ενδημικά στην Ελλάδα. Ένα είδος ψαριού, που απαντάται μόνον στην λίμνη Τριχωνίδα είναι και ο Νανογωβιός. Πρόκειται για το μικρότερο ψάρι του κόσμου. Στα νερά της Λίμνης ζει και η Αθερίνα, αν και είναι αφρόψαρο της θάλασσας! Η Αθερίνα αποτελεί απόδειξη ότι κάποτε η Τριχωνίδα επικοινωνούσε με τη θάλασσα.
  • Στις όχθες της λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πικροδάφνες.
  • Στην όχθη της υπάρχουν ιαματικές πηγές (Λουτρά Μυρτιάς) και υπέροχες αμμουδιές.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αντλήσαμε είναι από την σελίδα “Λίμνη Τριχωνίδα” στο facebook,όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Πολλές από τις παρακάτω φωτογραφίες είναι του Σπύρου Κοκκαλάκη, ενώ αρκετές είναι από φίλους της σελίδας που στέλνουν καθημερινά πολλές φωτογραφίες από την υπέροχη Τριχωνίδα.

Δείτε μερικές από αυτές (κάντε ΚΛΙΚ και μετά περιηγηθείτε):

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: