Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κοινοποίηση

foreas-pagkosmia-mera-perivallontos

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, προλογίζοντας τις φετινές του δράσεις για τις 5 Ιουνίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου διοργανώνει μαζί με την Τοπική Κοινότητα Σταμνάς ημέρα καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 11:00. Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς συμμετέχουν το Δημοτικό Σχολείο Σταμνάς καθώς και Εθελοντικές ομάδες του δήμου Μεσολογγίου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Φορέας προσφέρει με ελεύθερη είσοδο την παράσταση θεάτρου σκιών του Καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού «Ο Καραγκιόζης στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού». Η παράσταση θα δοθεί στις 21:00 στο θεατράκι του Αιτωλικού.

Το φετινό θέμα της 5ης Ιουνίου

Το θέμα της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» για το 2015 είναι “Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας Πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή”. Ζώντας μέσα σε έναν πλανήτη ο οποίος έχει όρια, αυτή είναι η πλέον υποσχόμενη στρατηγική για την εξασφάλιση ενός υγιούς, αειφόρου μέλλοντος. Το να ζεις με βιώσιμο τρόπο έχει να κάνει με το να μπορείς να κάνεις περισσότερα και καλύτερα πράγματα, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους. Έχει επίσης να κάνει με το να γνωρίζεις ότι η αύξηση των ποσοστών της χρήσης φυσικών πόρων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν δεν είναι απαραίτητο υποπροϊόν της οικονομικής ανάπτυξης.

kammenos5

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: