Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

1,8 εκ. ευρώ για υποδομές ύδρευσης στις ΔΕ Μεδεώνος και Παλαίρου

Κοινοποίηση

Τα δύο έργα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας εντάσσονται σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δύο μεγάλα έργα βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Μεδεώνος και Παλαίρου, του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», με συνολικό προϋπολογισμό 1.883.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕ Μεδεώνος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», προϋπολογισμού 1,369,000 ευρώ και «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕ Παλαίρου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», προϋπολογισμού 514,000 ευρώ.

«Ο Δήμος μας ήταν από τους λίγους Δήμους της χώρας που κατάφερε και πέτυχε την ένταξή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι για ένα αλλά για δύο μεγάλα έργα, εκ των οποίων το ένα αποτελείται από δύο υποέργα, δηλαδή στην ουσία μιλάμε για τρία μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν και θ’ αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του» σχολιάζει ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, με αφορμή την ένταξη των έργων.

Τα δύο έργα

Το πρώτο αφορά στην «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕ Μεδεώνος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», το οποίο χωρίζεται σε δύο υπέργα, ως εξής:

  1. «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας και Τρύφου» (769.000 ευρώ), όπου θ’ αντικατασταθεί ο υφιστάμενος αγωγός μεταφοράς απ’ τις δύο πηγές έως το φρεάτιο πιεζοθραύσεως-συνένωσης των πηγών και την δεξαμενή Τρύφου με μεγαλύτερης διάμετρο αγωγό. Συνολικά προβλέπεται να γίνει κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού κεκλιμένου-στρογγυλοποιημένου μήκους 6.900μ., καθώς και κατασκευή δύο υδρομαστεύσεων στη θέση Βουστρί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για την τοποθέτηση φρεατίων-εξαρτημάτων για την σωστή λειτουργία του δικτύου.
  2. «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κομπωτής» (600.000 ευρώ) και περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της Τ.Κ. Κομπωτής, το οποίο θ’ αντικαταστήσει το παλαιό μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Το δεύτερο έργο αφορά στην «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕ Παλαίρου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας». Η μελέτη αφορά αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης την βελτίωση κι εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγ. Βαρβάρας και Περατιάς, οι οποίοι σήμερα υδρεύονται μέσω του αγωγού Φ225 που παραλαμβάνει το νερό απ’ τον υφιστάμενο αγωγό Φ600 υδροδότησης Λευκάδας. Με την παρούσα μελέτη θα ενισχυθεί η ποσότητα νερού που καταλήγει στη δεξαμενή της Αγ. Βαρβάρας και στην δεξαμενή Περατιάς. Με την τοποθέτηση αντλιοστασίου τύπου booster, θα διαχωριστούν οι ζώνες υδροδότησης απ’ τις δυο δεξαμενές (Αγ. Βαρβάρας και Περατιάς) επιτυγχάνοντας την δυνατότητα ρύθμισης της παροχής που θα λαμβάνει κάθε δεξαμενή με την τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων και εξαρτημάτων σε κομβικά σημεία του δικτύου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: