Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δεύτερος κύκλος ομιλιών από τη Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»

Κοινοποίηση

Ξεκινάει ο νέος κύκλος παρουσιάσεων-ομιλιών της περιόδου 2017-2018

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ανακοινώνει τον δεύτερο κύκλο παρουσιάσεων-ομιλιών της περιόδου 2017-2018, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά με ομιλητές καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και μελετητές της Τοπικής Ιστορίας.

Θυμίζουμε ότι από την παρούσα περίοδο ίσχυσαν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αλλαγή είναι η κατάργηση της συνδρομής που υπήρχε τις προηγούμενες περιόδους, μια απόφαση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και η δεύτερη αλλαγή είναι η συνεργασία της Σχολής με το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

  • Βασίλειος Λαμπρινουδάκης (ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) στις 5/2
  • Λάζαρος Κολώνας (Δρ. Αρχαιολογίας, επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) στις 21/2
  • Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής και Πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών) στις 14/3
  • Μίρκα Παλιούρα (Ιστορικός Τέχνης) στις 26/3
  • Κώστας Πατρώνης (Αρχιτέκτονας-ερευνητής) στις 22/4
  • εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» στις 26/4
  • Χρήστος Γαρουφαλής (Ζωγράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου) στις 2/5.

Όλες οι ομιλίες γίνονται στις αίθουσες του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: