Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τι συζητήθηκε στο πρόσφατο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Κοινοποίηση

Συζήτηση για την αγροτική οικονομία, για τα μπλόκα και για την πικετοφορία του Ε.Κ.Α. στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 συνεδρίασε στην Αμφιλοχία το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία σε σχέση με τις περικοπές στη Βασική Ενίσχυση, που φέτος είναι αυξημένες από τις προηγούμενες χρονιές (ανέρχονται, συνολικά στο 8,5% περίπου). Το ΔΣ της ΟΑΣΑ προβλημάτισε και η συνολικά άσχημη κατάσταση στην κτηνοτροφία (χαμηλές τιμές στο γάλα – κρέας), οι επιπτώσεις από την ανομβρία στους κτηνοτρόφους, αλλά και στα ελαιόδεντρα. Μάλιστα, αποφασίστηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 10.30 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο.

Σύσκεψη για μπλόκα

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με αφορμή τις οποίες θα γίνει Παναιτωλοακαρνανική Σύσκεψη στο Νομό στα τέλη του μήνα για περαιτέρω αποφάσεις.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Πικετοφορία που καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 9/11/2017 και ώρα 18.30 στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου και στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 12 Νοεμβρίου καλώντας τους αγρότες στα διόδια Αγγελοκάστρου στις 10.30 το πρωί.

Τέλος τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης και προετοιμασίας του Αγροτικού Κινήματος του Νομού, “ώστε να δοθεί απάντηση στην φιέστα που προετοιμάζει η κυβέρνηση με το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης όποτε αυτό και να πραγματοποιηθεί”. 

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: