Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία των καπνοπαραγωγών Μακρυνείας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών καπνοπαραγωγοί από την περιοχή της Μακρυνείας που για πάνω από 6 μήνες είναι απλήρωτοι από την εταιρία “Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ” βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας τα ωφελούμενα.

“Για τους καπνοπαραγωγούς αυτούς (γύρω στα 100 άτομα) τίθεται πραγματικά θέμα επιβίωσης” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και υπογραμμίζει: “Ήδη έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος με τα έξοδα να τρέχουν (λιπάσματα, φάρμακα, σπορά, πετρέλαια), ενώ τα παλιά χαράτσια ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΟΣΔΕ, δάνεια στις τράπεζες τρέχουν με μεγάλα επιτόκια, δημοτικά τέλη δεν έχουν παγώσει ακόμη με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ”.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι “η διαεπαγγελματική καπνού αλλά και οι ομάδες παραγωγών έχουν σοβαρή ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη αφού 1ον δεν ενημέρωσαν τους καπνοπαραγωγούς και 2ον ανανέωσαν τα συμβόλαια με την καπνική Μιχαηλίδης, ενώ και πέρυσι η εταιρία άργησε να εξοφλήσει τους παραγωγούς καταπατώντας τα συμβόλαια που η ίδια υπέγραφε με τους αγρότες και αναφέρονταν ότι μέσα σε 40 εργάσιμες ημέρες μετά τη ζύγιση των καπνών πρέπει να εξοφληθούν”.

Η ΟΑΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των καπνοπαραγωγών και αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “πρέπει ο αγώνας τους να πάει μέχρι τέλους”.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: