6η ἐλαία: «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον»

Στις 2-3 Ιουνίου – Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Την 6η ‘ἐλαία’ με θέμα «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον» διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με τη συμμετοχή επιστημόνων, της ΠΕΜΕΤΕ, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Αγρινίου, του Ιταλικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου ‘Pandolea’ και ελαιοπαραγωγών. Την ημερίδα συντονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, στην παλαιά Δημοτική Αγορά, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο απ’ το Εικαστικό Εργαστήρι του και το ΚΔΑΠμεα του Δήμου «Η γελαστή πολιτεία». Ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Λεωνίδου θα ετοιμάσει παιδικό πρωινό με προϊόντα ελιάς και θα μαγειρέψει με τοπικά προϊόντα. Ο δε Αγρινιώτης εικαστικός Δημήτρης Κρέτσης θα δημιουργήσει ζωντανά με θέμα την ελιά. Στο χώρο της Αγοράς θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση προϊόντων από ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Αγρινίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πρόγραμμα:

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος