30 χρόνια Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Δαυίδ ο Ψαλμωδός»

Έγινε επετειακή εκδήλωση, με αφορμή και τη λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους και την συμπλήρωση 30 χρόνων από την επίσημη λειτουργία της, πραγματοποίησε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023, στο «Άνεσις» στο Αγρίνιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών εκ των πρώτων αποφοίτων και πτυχιούχων της Σχολής.

Στο πρώτο μέρος τρία χορωδιακά σύνολα μαθητών και πτυχιούχων ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους. Το πρώτο σύνολο διηύθυνε η κ. Βιργινία Μπισμπίκη, το δεύτερο διηύθυνε ο κ. Παντελής Καντάνης και το τρίτο χορωδιακό σύνολο διηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Λανάρας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο ιδρυτή και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Γεράσιμο Πρεβεζιάνο. Ακούστηκαν ψαλτοτράγουδα, συνθέσεις και διασκευές του μακαριστού δασκάλου, τα οποία απέδωσαν εξαιρετικά μαθητές και πτυχιούχοι της Σχολής, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μήτσου, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Αλλάζει «στέγη» η Σχολή

Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, ενώ ανακοίνωσε την απόφασή του να στεγαστεί πλέον η Σχολή στην οικία που ανήκε στην οικογένεια του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά και την οποία η αείμνηστη αδελφή του Ελένη κατέλιπε στη Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητικές πλακέτες:

  • Στον αείμνηστο Γεράσιμο Πρεβεζιάνο, την οποία επέδωσε στην σύζυγό του Αγνή Δασκαλάκη
  • Στον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Θεόκλητο Λεγάτο, Πρόεδρο της πρώτης Διοικούσης Επιτροπής
  • Στον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Γρηγόριο Παπακωστόπουλο, πρώτο Διευθυντή της Σχολής
  • Στον κ. Ιωάννη Κωστάκη, τον κ. Θεόδωρο Μπράνη και τον κ. Γεώργιο Κουρεμένο, οι οποίοι διετέλεσαν Γραμματείς της Σχολής
  • Στην κ. Μαρία Βουλδή, που ανήκε στην ομάδα των πρώτων συνεργατών του αειμνήστου Γερασίμου Πρεβεζιάνου
  • Στον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Γεώργιο Τριανταφυλλάκη για το ενδιαφέρον του για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος απένειμε βραβεία προόδου, επιμέλειας και ήθους στους σπουδαστές Μάριο Παρθένη, Δημήτριο Γρίνο και Βασίλειο Χαρακίδα.

Την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Καντάνης.

Συμμετείχαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, γονείς, φίλοι και συγγενείς των μαθητών και σπουδαστών και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες