2ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών, στην Κατοχή

Την Παρασκευή 8/9, στην πάνω πλατεία της Κατοχής

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών διοργανώνει ο Δήμος Μεσολογγίου στην πάνω πλατεία της Κατοχής, την Παρασκευή 8 Σεπτέμβριου 2023 και ώρα 7:30. Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι την ίδια εποχή, καθιερώθηκε πλέον ως τοπική εορτή για την εγκαινίαση της περιόδου της συγκομιδής του σταφυλιού, της παραγωγής του κρασιού και των υποπροϊόντων της αμπέλου.

Πρόκειται για μια γιορτή με πάνδημη συμμετοχή που συνδιοργανώνει ο Δήμος και ο Σύλλογος Οινοπαραγωγών Κατοχής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν από τα δρύινα βαρελάκια τους ντόπιο Οινιαδίτικο Κρασί κυρίως ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι και Αυγουστολίδη με εξαιρετικά γευστικά και αρωματικά στοιχεία.

Παράλληλα εθελόντριες έχουν παρασκευάσει εδέσματα και τοπικά γλυκίσματα που τα προσφέρουν συνοδευτικά με το κρασί, ενώ σε μικρούς πάγκους κάποιοι μαγειρεύουν επί τόπου.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με το ιστορικό υπόβαθρο της Αμπελουργίας στην περιοχή, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος