2,45 εκ. ευρώ για έργα ανάπλασης στη νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου

Τι προβλέπει το έργο

Με παρεμβάσεις ύψους 2,45 εκ. ευρώ συμπληρώνεται το σημαντικό έργο της αναβάθμισης της Νοτιανατολικής Εισόδου του Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση οδών του Επιχειρηματικού Κέντρου στη Ν.Α. Είσοδο», που χρηματοδοτείται απ’ το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020». Το εν λόγω έργο, σε συνδυασμό με το έργο της «Λειτουργικής αναβάθμισης επιχειρηματικού κέντρου στη ΝΑ Είσοδο» ολοκληρώνει την ανάπλαση της Νοτιανατολικής περιοχής.

Προβλέπει ανάπλαση με κατασκευή νέων και ανακατασκευή υπαρχουσών οδών: Πρωταγόρα, Πλουτάρχου, Πολυβίου και τις οδούς δυτικά και νότια του Μουσικού Σχολείου. Είναι δρόμοι που έχουν μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή ρείθρων, κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις. Προβλέπεται ακόμη τοποθέτηση δικτύων Η/Μ με φωτιστικά τεχνολογίας LED και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης.

«Μια νέα περιοχή δημιουργείται στη νοτιοανατολική είσοδο. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει πλήρως την εικόνα της εισόδου της πόλης μας. Βελτιώνεται το αστικό περιβάλλον με ορθολογικές παρεμβάσεις, προωθείται η βιώσιμη κινητικότητα, διευκολύνεται η κίνηση πεζών και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε υποδομές και υπηρεσίες. Κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Αγρινιωτών», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος