Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα»

Στις 7 Σεπτεμβρίου

Κοινοποίηση

Τη σύγκληση της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΑΔΕ κατά την 6η συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Καρπέτα. Στο επίκεντρο θα τεθεί η διοργάνωση του Τριήμερου Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάτρα μεταξύ 13-15 Δεκεμβρίου 2017 και το κύριο θεματικό του αντικείμενο σχετίζεται με τη διερεύνηση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από την ενεργό δράση της Περιφέρειας, ως κινητήριας δύναμης, για την στήριξη και προαγωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα συζητηθούν, θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν:

α) Τα αναπτυξιακά αποτελέσματα ως προς την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα (1η Ημέρα)

β) Το επιχειρηματικό κράτος και περιφέρεια, καθώς και οι δυνατότητες των μελλοντικών περιφερειακών συστημάτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας (2η Ημέρα)

γ) Η επιχειρηματικότητα και η περιφερειακή ανασυγκρότηση με την ταυτόχρονη ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Περιφερειών (3η Ημέρα).

Επιπλέον θα συζητηθούν η επικύρωση της εγγραφής των νέων αρωγών – μελών που έχουν ήδη εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δικτύου, θα γίνει η παρουσίαση της Επίσημης Ιστοσελίδας της Περιφέρειας ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια – EER2017, καθώς και η πλατφόρμα διαδραστικής επικοινωνίας μεταξύ των Μελών του Δικτύου.

Τέλος θα τεθεί προς συζήτηση η διοργάνωση ημερίδας με στόχο την ενίσχυση της Βιομηχανικής Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και η διοργάνωση εκδήλωσης για τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Προγράμματος COSME με χρονικό ορίζοντα διεξαγωγής τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2017.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι:

Πρόδρομος Προδρομίδης (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών – ΚΕΠΕ), Θεόδωρος Τσούμπελης (Επιμελητήριο Αχαΐας), Πέτρος Μαντάς (Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών – ΣΕΒΙΠΑ), Βασίλειος Μπουργανός (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/ Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής – ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), Γεώργιος Τελώνης (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας), Νικόλαος Αχιλλεόπουλος (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – ΕΑΠ), Χρήστος Τζομάκας (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΠΔΕ), Σωτήριος Μιχαλόπουλος (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ”), Αθανάσιος Βασιλόπουλος (Κοιν.ΣΕΠ “ΑΡΩΝΙΑ”), Ιωάννης Σταυρόπουλος (Συλλόγος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών – ΣΠΕΠ) καθώς και τα Στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Δημήτριος Καραβίδας, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΔΕ, Λυκούργος Σταματελάτος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Σπυρίδων Παπασπύρου, προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και Λαυρέντης Βασιλειάδης, Στέλεχος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης της Π.Δ.Ε.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: