Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

1230 μαθητές Γυμνασίων συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα»

Ολοκληρώθηκε το θεματικό πάρκο, που λειτούργησε σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Κοινοποίηση

Συνολικά 1230 μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», που λειτούργησε από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και ολοκληρώθηκε σήμερα, 18 Απριλίου, στη Ναύπακτο. Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονταν τρεις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικού περιεχομένου, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τη νεανική παραβατικότητα.

Οι δραστηριότητες του πάρκου

  • Νέοι και Παραβατικότητα, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με τον θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, υπό την Αιγίδα των Δήμων Πύργου, Πατρεών και Αγρινίου και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: