12 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας ανέδειξαν τα προϊόντα τους στην 10η Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Δύο επιχειρήσεις βραβεύτηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) συμμετείχε δυναμικά στην 10η Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024. Μέσω της δωρεάν παροχής χώρου σε κοινό περίπτερο, η ΠΔΕ στήριξε 12 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, προβάλλοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα της περιοχής.

Η παρουσία της ΠΔΕ σημείωσε επιτυχία, με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για τα προϊόντα και την περιοχή. Δύο επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της ΠΔΕ βραβεύτηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους. Η έκθεση φιλοξένησε επίσης πάνω από 50 αγοραστές από διάφορες χώρες, ενώ προσέφερε νέες δράσεις όπως το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», τα επαγγελματικά σεμινάρια «Food Expert Stories», το Wine Walk, και το Olive Oil Bar.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας εκπροσώπησε την Περιφέρεια, έχοντας ευκαιρία για διαλόγους με επιχειρηματίες, παραγωγούς, και εκπροσώπους άλλων Περιφερειών και του ΥΠΑΑΤ. Ο Αντιπεριφερειάρχης, σε πάνελ συζήτησης, τόνισε την αναγκαιότητα της παροχής επιπλέον κινήτρων και της έντασης της εκπαίδευσης σε συμπολίτες μας με δυσκολίες πρόσβασης στην επιχειρηματικότητα και τον κομβικό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει σε αυτό και η ΠΔΕ.

Σε πάνελ συζήτησης για τη βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού κλάδου, ο συνεργάτης της ΠΔΕ Φάνης Ζαχαράτος υπογράμμισε τη σημασία της οικονομικής βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των παραγωγών για την επίτευξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος