Οι διακοπές τελείωσαν για τον Παναιτωλικό και πλέον το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των μεταγραφών και την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς στη Σούπερ Λιγκ. Στο Αγρίνιο φρόντισαν, ίσως για πρώτη φορά, να στελεχώσουν σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ που θα δουλέψει με τον Ματζουράκη στην προετοιμασία, αφήνοντας ακάλυπτες μόλις 3-4 θέσεις, για τις οποίες μάλιστα αναμένονται σύντομα εξελίξεις. Στόχος φέτος ήταν να κλείσει γρήγορα το ρόστερ, ώστε να έχει ευχέρεια χρόνου ο Ματζουράκης.

Είναι ίσως η πρώτη χρονιά, επί Κωστούλα, που ο Παναιτωλικός ξεκινάει την προετοιμασία του με τόσες λίγες ελλείψεις. Αναμφίβολα ένα θετικό στοιχείο για τη δουλειά της διοίκησης στο μεταγραφικό κομμάτι, που δημιουργεί μία προοπτική σωστής προετοιμασίας, με το βάρος να πέφτει πλέον στη δουλειά του Ματζουράκη.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναιτωλικός αργούσε χαρακτηριστικά να κλείσει τις -όποιες- τρύπες είχε στο ρόστερ του. Αρκετές φορές μάλιστα έφτανε κυριολεκτικά στην καταληκτική προθεσμία των μεταγραφών, ώστε να ολοκληρώσει τις κινήσεις του και να καλύψει βασικότατες τρύπες. Κάθε χρονιά ξεκινούσε με στόχο να έχει έτοιμο το 80-90% του ρόστερ πριν την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά δεν το κατάφερνε. Φέτος, με συντονισμένες προσπάθειες από τεχνικό τιμ, διοίκηση και με τη χρησιμότατη βοήθεια των μάνατζερ, ο Σύλλογος έφτασε σε ένα ικανοποιητικό σημείο εκκίνησης. Ο Ματζουράκης έχει στη διάθεσή του αρκετό υλικό και μπορεί να δουλέψει αρκετά πράγματα στην προετοιμασία, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει την προηγούμενη χρονιά ο Πόντες…

Παράλληλα αν υπολογίσει κανείς ότι το βασικό και πιο σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει σε περίπου δύο εβδομάδες, τότε τίθενται σοβαρές προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη πληρότητα του ρόστερ όταν θα «χτίζεται» πραγματικά η ομάδα για τη νέα Σούπερ Λιγκ. Πρόκειται για μία επιτυχία, η οποία δημιουργεί ελαφρώς καλύτερες προοπτικές για τη νέα χρονιά, εφόσον βέβαια υπάρξει η κατάλληλη διαχείριση στη συνέχεια της προετοιμασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για το νέο πρωτάθλημα είναι η εμπειρία του Ματζουράκη. Μπορεί οι πιο ηλικιωμένοι προπονητές να στερούνται της φρεσκάδας ενός τριαντάρη και σαραντάρη, ωστόσο διαθέτουν άλλα σημαντικά στοιχεία για μία ομάδα. Στοιχεία χρήσιμα που κυρίως εστιάζονται στον ψυχολογικό τομέα και στην καλύτερη προετοιμασία ενόψει μίας νέας προοπτικής. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στην πορεία και ο Ματζουράκης θα κριθεί εκ των αποτελεσμάτων, όπως κάθε άλλος προπονητής.

Ένα ακόμη πιο σημαντικό κεφάλαιο για τον Παναιτωλικό είναι ο κόσμος του. Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου αναμένονται ανακοινώσεις για τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο τη νέα χρονιά. Ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι το οπαδικό κομμάτι και η κοινή συνισταμένη που πρέπει να αναζητηθεί από τις δύο πλευρές, ώστε να υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Σύλλογος γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και καλό θα ήταν να τα γιορτάσει ως οικογένεια και όχι διαμελισμένος…

Συνοψίζοντας, η χρονιά ξεκινάει με καλές προοπτικές. Με λίγες «πινελιές» ακόμη, ο Τίτορμος θα μπορέσει φέτος να κάνει κάτι αξιόλογο και να γιορτάσει με το παραπάνω τα 90 του χρόνια.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος