Στη Βουλή το θέμα

Τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Τριχωνίδας, στην οποία περιγράφονται οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου της περιοχής από την χαλαζόπτωση του Μαΐου, τις βροχοπτώσεις μέχρι τέλος Ιουλίου, την παρατεταμένη ανομβρία μέχρι τέλος Νοεμβρίου, τον δάκο και το γλοισπόριο, το οποίο συνεχίζει και σήμερα να εξαπλώνεται και ζητείται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Η επιστολή του Συνεταιρισμού ζητά ν’ αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τη ζημιά που έχουν υποστεί, που υπολογίζεται στο 70 έως 80% της παραγωγής τους και να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι ασθένειες των φυτών.

Ο κ. Βαρεμένος και η κα. Τριανταφύλλου ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος