Η βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό (4-0) έφερε εκ νέου απογοήτευση στο «στρατόπεδο» του Παναιτωλικού. Βέβαια το σκορ είναι λίγο εξωπραγματικό για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, αλλά δεν είναι ουσιώδες να σταθούμε στην έκτασή του σε αυτό το χρονικό σημείο. Άλλωστε ο Τίτορμος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο με την έλευση του Χάβου και στο Αγρίνιο οφείλουν να κάνουν υπομονή, μέχρι να περάσει 100% η φιλοσοφία του νέου τεχνικού στους ποδοσφαιριστές του.

Η εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο ήταν ένα ξέσπασμα ενός Παναιτωλικού που ήθελε να δείξει τις δυνατότητές του. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο όλα έγιναν ιδανικά για τον Τίτορμο με όλους τους παίκτες να βρίσκονται σε εξαιρετική μέρα. Η διαφορά του παιχνιδιού αυτού με τον αγώνα στη Λεωφόρο ήταν η… αναγκαστική αλλαγή του Χαντάκια. Ο νεαρός αμυντικός έχει «δέσει» για τα καλά με Κούσα-Κυριακίδη και, μέχρι τη στιγμή που έγινε αλλαγή, η εστία του Κυριακίδη είχε απειληθεί ουσιαστικά μόνο μία φορά εντός περιοχής και με κάποια ευκόλως διαχειρίσιμα σουτ εκτός περιοχής.

Όπως και να ‘χει, η ήττα στη Λεωφόρο είναι πλέον στο παρελθόν και στο Αγρίνιο οφείλουν να κοιτάξουν τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Αγώνες κρίσιμοι με ανταγωνιστές που θα δώσουν το στίγμα του Παναιτωλικού που «χτίζει» ο Χάβος. Πλατανιάς, Κέρκυρα (εκτός) και Λεβαδειακός είναι τα παιχνίδια που σε μεγάλο βαθμό κρίνουν την γρήγορη παραμονή ή όχι του Αγρινιώτικου Συλλόγου. Με 7-9 βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια, ο Τίτορμος εξασφαλίζει λίγο-πολύ την συμμετοχή του στην επόμενη Λίγκα. Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Χάβου και των παικτών του σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης… Στη συνέχεια τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να δημιουργηθούν οι βάσεις για μία ομάδα που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερη πορεία την επόμενη χρονιά…

Ο Μακεδόνας τεχνικός χρειάζεται σίγουρα χρόνο, για να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, αν και στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι η διαδικασία αυτή δεν θα του πάρει πάρα πολύ καιρό… Οπότε οι φίλοι του Παναιτωλικού χρειάζεται να κάνουν λίγη υπομονή και να μην υπάρχει απογοήτευση μετά από μία ήττα σαν αυτή στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ας αναρωτηθεί ο κόσμος την έκβαση του αγώνα εάν τελικά ο Χαντάκιας δεν χρειαζόταν να γίνει αλλαγή… Σύντομα βέβαια πρέπει η συνοχή της ομάδας να είναι τέτοια που μία αναγκαστική αλλαγή δεν θα ανατρέπει όλα τα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο. Και για αυτό το στοιχείο όμως χρειάζεται χρόνος.

Σε μία προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει ο Παναιτωλικός, εδώ και μερικές ημέρες, προπονητής και παίκτες οφείλουν να σταθούν στα αρνητικά και να μειώσουν την εμφάνισή τους. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τα αρνητικά ήταν λίγα, αφού μέχρι το 65ο λεπτό όλα πήγαιναν περίφημα για την Αγρινιώτικη ομάδα. Εάν ο Χάβος καταφέρει να περιορίσει τα λάθη των ποδοσφαιριστών του, τότε τα πράγματα είναι αισιόδοξα για το μέλλον, γιατί λίγο-πολύ ο Παναιτωλικός θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλους τους αντιπάλους του. Όπως έκανε πριν δύο χρόνια, στην πρώτη θητεία του 47χρονου προπονητή…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος