Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (1/7/2016) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας και ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Ματζουράκης.

Οι δύο άντρες φάνηκε να έχουν ελαφρώς διαφορετική άποψη για τον στόχο της ομάδας, αφού ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ μίλησε για τον «μόνιμο στόχο της Ευρώπης», την ίδια ώρα που ο έμπειρος κόουτς προσπαθούσε να «μειώσει» τις απαιτήσεις, θέλοντας να ελαφρύνει το ψυχολογικό βάρος στους ποδοσφαιριστές του.

Κωστούλας: «Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά»

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Φώτης Κωστούλας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βλέπω ότι φέτος είμαστε σχεδόν έτοιμοι με τις καινούριες παρουσίες και μεταγραφές. Θα γίνουν βέβαια 2-3 ακόμη προσθήκες και μετά θα είμαστε πλήρως έτοιμοι. Ο κ. Ματζουράκης θα δείξει και φέτος ότι ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Όπως γίνεται πάντα στο ποδόσφαιρο, θα δούμε μέσα στο γήπεδο αν θα καταφέρουμε φέτος να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη. Θεωρούμε πως οι στόχοι μας είναι φέτος εφικτοί και θα τους κυνηγήσουμε στα όρια του δυνατού, μη γνωρίζοντας βέβαια μέχρι σήμερα τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες.

Όσο πιο ψηλά πάμε, τόσο πιο καλά. Το ταβάνι για εμάς είναι η έξοδος στην Ευρώπη και μακάρι φέτος να φτάσουμε αρκετά ψηλά και γιατί όχι σε μία προνομιούχα θέση για τα play off.

Σε ό,τι αφορά το πέταλο, προχωράμε στην ολοκλήρωσή του, είμαστε κοντά στην άδεια και το γήπεδο θα ομορφύνει αρκετά. Πιστεύω πως με τις αλλαγές αυτές θα αυξηθεί η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.»

Ματζουράκης: «Να είμαστε λίγο προσεκτικοί με τα λόγια μας»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Ματζουράκης, ο οποίος τόνισε: «Να έχουμε όλοι μία καλή χρονιά και ιδιαίτερα τα παιδιά της ομάδας. Ελπίζω να κάνουμε καλύτερη και πιο ποιοτική δουλειά φέτος, ώστε να φτάσουμε σε καλύτερο επίπεδο και να παρουσιάσουμε μία πιο σταθερή ομάδα. Να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.

Διατηρήσαμε έναν κορμό από την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζουμε σε μία βάση που μπήκε πέρυσι. Πρέπει ωστόσο να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Ακούστηκε σήμερα εδώ πολλές φορές η λέξη ‘Ευρώπη’ και η εμπειρία λέει να είμαστε προσεκτικοί. Θέλουμε να δώσουμε και φέτος άλλωστε αρκετές ευκαιρίες σε μικρούς σε ηλικία παίκτες της ομάδας.»

Στεργίου: «Έμβλημα που πρεσβεύει την ιστορία μας»

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Στεργίου, ο οποίος ευχήθηκε αρχικά καλή επιτυχία στην ομάδα. Σε ό,τι αφορά το έμβλημα σημείωσε ότι «πρεσβεύει την ιστορία μας και περιλαμβάνει τη λέξη ‘Φιλεκπαιδευτικός’, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ιστορία του Συλλόγου».

Η έκπληξη με τη μικρή κερκίδα

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Στούμπος, σε… κρυφή συνεργασία με τον κ. Παναγιώτη Καψάλη παρουσίασε μία έκπληξη στον πρόεδρο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα. Παρουσιάστηκε λοιπόν μία μακέτα με τη μικρή κερκίδα υπό πλήρες στέγαστρο (βλ. φωτο στο τέλος του θέματος). Η έκπληξη του ισχυρού άντρα της ΠΑΕ ήταν εμφανής και η αντίδρασή του λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο κ. Κωστούλας σημείωσε χαριτολογώντας: «Ωραία η έκπληξη, ευχαριστώ πολύ. Δεν μπορώ ωστόσο να πάρω τώρα σχετική απόφαση. Θα το δούμε όμως στο μέλλον»…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος