Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως για την εκδήλωση

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, παρουσία εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής, του τουρισμού, των γραμμάτων και πλήθους κόσμου, έγινε η εκδήλωση για το βαρυσήμαντο θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας το Θέρμο.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Θέρμος: Η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, Το Ιερό του Απόλλωνος και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου» και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως.

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο, για να ενημερωθούν για τον αρχαίο Θέρμο, κοιτίδα Δημοκρατίας και Πολιτισμού, που αποτέλεσε παράδειγμα ισοπολιτείας και ισονομίας των πανάρχαιων χρόνων.

Την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θέρμου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και την Εταιρεία Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, στήριξε και έθεσε υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρέστησαν η Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, ο Βουλευτής Αιτωλ/νιας Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας Χριστίνα Σταρακά, ο τ. Υπουργός Θάνος Μωραΐτης, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο τ. Βουλευτής Απόστολος Κωστόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών Σταύρος Καραγκούνης , ο πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Παναγιώτης Κοντός, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ο Ιστορικός και τ.Δήμαρχος Αμφιλοχίας Νίκος Τέλωνας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης,, ο τ. Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, οι Συγγραφείς κ.κ. Δ.Μπερερής και Μ.Κοτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Θέρμου Ιωάννα Καλημέρη και Αθανάσιος Βαλλής, ο Πρόεδροςτης Τ.Κ. Θέρμου Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Κωστακόπουλος, Δ. Κόκκοτος και Δ. Δάλλας, ο Προϊστάμενος του ΑρχαιολογικούΜουσείου Θέρμου Αλέξανδρος Σιαδήμας, οι Αρχαιολόγοι Λίνα Μακραδήμα, Μιμίκα Γαβρίνα,Γεώργιος Σταμάτης, Μαρία Σταυροπούλου Γάτση τ.Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νιας – Λευκάδας και Βασίλης Χρυσικόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων του δήμου Θέρμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χωρου Θέρμου κ. Αντώνιος Βασιλόπουλος. Χαιρετισμούς έκαναν ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, η  Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αικατερίνη Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά και ο κ. Κωνσταντίνος Καλογεώργος, εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Παγκόσμια Οργάνωση Τουρισμού SKAL.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Θέρμιος Συγγραφέας κ.Ιωάννης Καρύτσας, ο ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Ιωάννης Παπαποστόλου και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νιας – Λευκάδος  κ. Ολυμπία Βικάτου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος