Του Αγίου Σώζοντος του μάρτυρος και στο εκκλησάκι στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου τελέστηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου από τον πατέρα Χρήστο Γεωργιάδη η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο των Λιμνοθαλασσιώτικων 2017. Κόσμος προσήλθε στη νησίδα με ιδιόκτητα σκάφη, αλλά και με πριάρια που είχαν δρομολογηθεί από την Τουρλίδα με ενέργειες του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας».

Τίμησαν τον εορτασμό με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος καθώς και αντιπροσωπεία του λιμενικού σώματος. Στις εκδηλώσεις το «παρών» έδωσε και ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης Δημήτριος Σπύρος στον Εσπερινό.

Αμέσως μετά τη Λειτουργία, προσφέρθηκαν σε όλους τους παραβρισκόμενους γλυκά και άλλα εδέσματα, καθώς και παστά ψάρια προσφορά του κ. Μπότα από το ιβάρι του Βασιλαδιού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην παλιά Βάλβειο βιβλιοθήκη με προβολή του ντοκιμαντέρ «Εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου Αιτωλικού» που προσέφερε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος