Το έργο του Σχολείου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μελών άλλων ομάδων

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα συμμετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής –  WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν «Smart Cities». Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου παρουσίασε το project «Έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Μουσακιάν Εβελίνα, Καντάνης Θεόδωρος, Καραγεώργος Δημήτρης, Κωσταρέλλος Κωνσταντίνος, Λαζούρας Γεώργιος, Κορδολαίμης Λεωνίδας, με προπονητές τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Τίτη Άγγελο και κ. Μαρκή Γεώργιο. Τα παιδιά σχεδίασαν, συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν το ρομπότ με τη βοήθεια του Πακέτου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms EV3 και διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open Λυκείου παρουσιάζοντας με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν.

Παρόλο που το σχολείο δεν προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο κώδικας του έργου εντυπωσίασε μέλη άλλων ομάδων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες με πολύ ενδιαφέροντα και πλούσια project.

«Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής» λέει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του Σχολείου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος