Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

Μια μεγάλη διάκριση ήρθε για το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Κυριακή 3/2/19 και διοργανώθηκε από το περιοδικό «art & artmagazine» υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συγκεκριμένα, δύο Βραβεία απέσπασαν οι μαθητές του τμήματος μπουζουκιών, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Νίκο Αράχωβα.

Στον τελικό, δύο μαθητές, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ατομικά στο μπουζούκι, απέσπασαν Πανελλήνια Βραβεία ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους σε όλα τα όργανα και σύνολα! Πρόκειται για τους μαθητές Κολιώνη Βασίλη (Γ’ Βραβείο), Ρούπα Ηλία (Β’ Βραβείο) και Ζάχο Χάρη (έπαινο), οι οποίοι δέχτηκαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό.

Οι μαθητές παρουσίασαν με επιτυχία ένα δύσκολο πρόγραμμα καλλιτεχνικά υψηλών απαιτήσεων, το οποίο χάρισε συγκίνηση σε κοινό και κριτές.

Ο Βασίλης Κολιώνης με το «Caprice in Gm» του συνθέτη Παναγιώτη Στεργίου, και στην ενότητα από το σόλο «Διπλοπενιές» του συνθέτη Λάκη Καρνέζη. Ο Ηλίας Ρούπας με το «Preludio» του συνθέτη Παναγιώτη Στεργίου. Ο Χάρης Ζάχος με το «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» (Μάλιστα Κύριε / Ο πενηντάρης / Κοντά στα ξημερώματα / Παιχνίδια στην ακρογιαλιά) του συνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο με τους μαθητές:

Στο τέλος οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί. Ο κορυφαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ο διεθνούς φήμης solist του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας, ο γνωστός Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης, ο δημοτικός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας, ο Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Αραβίδης, οι οποίοι τιμήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προσφορά τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ενώ έκαναν και την απονομή των βραβείων.

Συνοδοί της αποστολής ήταν οι Σπύρος Κορδάτος και Νίκος Βελής, οι οποίοι εμψύχωναν τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος