Επιτόπιους ελέγχους κάνει από το πρωί της Πέμπτης ο ΕΛΓΑ μετά από κλήσεις για ζημιές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου που έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Ένωση Αγρινίου από τον τοπικό ΕΛΓΑ, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε μέρος της περιοχής του Νεοχωρίου, του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με τους αρμόδιους ελεγκτές, που ήδη προχωρούν σε πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, είναι σοβαρότατες. Ζημιές σε ελαιόδεντρα σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του Αντιρρίου.

Οι παραγωγοί τηλεφωνούν συνεχώς στον τοπικό ΕΛΓΑ ενημερώνοντας για τα προβλήματα, ενώ από σήμερα και για 15 ημέρες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον τοπικό ανταποκριτή.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι των κλιμακίων θα αρχίσουν ουσιαστικά από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα και τα πρώτα πορίσματα για το ύψος των ενισχύσεων που τυχόν δικαιούται ο εκάστοτε παραγωγός.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος